Hopp til hovedinnhold

Hvordan bli Security Champion

Security Champion logo

Du behøver ikke være utlært sikkerhetsekspert for å bli security champion. Vi ser at det kommer til å være stort spenn i kunnskapen, og det skal vi jobbe med over tid for å få alle opp på et godt nivå. Vil du hjelpe teamet ditt til å tenke mer på sikkerhet og bidra til at NAV leverer enda tryggere og sikrere tjenester? Bli med i dag!

  1. Rediger teamet ditt og gi deg selv rollen «Security Champion» i teamkatalogen

… og det var det. Gratulerer! Du har nå blitt med i ett av NAVs kuleste nettverk og kan pryde deg selv med klistremerker, sokker, hettegenser, og annet swag! 🥳

Hettegenser for security championsKlistremerker for security champions

Slackboten vår vil videre passe på at du meldes inn i Slack-gruppen @security-champions og kanalen #security-champion innen relativt kort tid (maks 24 timer), så du skal slippe å gjøre det selv. 🙂

Spørsmål?

Vi har forsøkt å svare på noen vanlige spørsmål her, men ta mer enn gjerne kontakt med oss i redaksjonen hvis du lurer på noe rundt det å bli Security Champion!

Må jeg være sikkerhetsekspert for å bli security champion?

Nei, ikke i det hele tatt! Vi ser at det kommer til å være stort spenn i kunnskapen, og det skal vi jobbe med over tid for å få alle opp på et godt nivå. En liten nysgjerrighet for sikkerhet er alt du trenger.

Må jeg være intern (ikke konsulent) for å bli security champion?

Nei, vi er ikke mange nok interne til at dette blir hensiktsmessig. Det er fint om vi har interne ansatte som security champions, men det er bedre å finne den personen i teamet som har lyst til å være security champion – uavhengig om de er interne eller eksterne.

Kan vi ha flere security champions i teamet mitt?

Ja, hvis det gir mening i teamet ditt. Husk at teamet som helhet har ansvaret for sikkerheten. Security champions skal kun støtte opp under teamets ansvar ved å være teamets sikkerhetssamvittighet, og ikke bære ansvaret selv.